Wereld water dag: water drinken is leuker uit een leuke waterfles

Vandaag is het 22 maart, Wereld Waterdag. In 1993 hebben de Verenigde Naties 22 maart uitgeroepen tot World Water Day. Zo willen zij bewustwording creëren voor wereldwijde waterproblemen, bijvoorbeeld schoon drinkwater voor iedereen.

Elk jaar heeft een ander thema en dit jaar is het thema ‘Water and Waste water’. Ook in Nederland wordt er vandaag op meerdere locaties in het land aandacht besteed aan Wereld Waterdag. Ik mag mijn steentje bijdragen door middel van het schijven van een blog over een, hoe kan het ook anders, nieuwe waterfles. En niet zomaar eentje, maar de nieuwe JustWater Mepal drinkfles. Water drinken is leuker uit een leuke waterfles!

image2

De JustWater drinkfles is een mooie stevige drinkfles gemaakt van ABS en natuurlijk BPA vrij. De afmeting zijn 72 mm (l) x 72mm (b) x 233 mm (h) en de inhoud van de fles is 500 ml. Hij komt standaard in verschillende kleuren én op de site van Mepal is hij ook nog eens geheel naar wens in kleur aan te passen en te bedrukken met naam of logo. En gelukkig kan je hem aan het einde van de dag ook nog eens in de vaatwasser zetten.

water drinkfles de leukste lunch

Wat mijn gelijk opvalt bij het zien van deze fles is de brede opening. Zodra je de (lekvrije) draaidop verwijderd, valt op dat de opening net zo wijd is als de fles. Zo voelt het alsof je uit een glas drinkt in plaats van uit een fles. Ik vind dit vooral voor mijn peuterzoon van drie een goede uitvinding. Hij heeft vaak nog moeite met het drinken uit waterflesjes zonder te knoeien. Omdat deze fles zo breed is aan de bovenkant, kan hij zijn mondje net zoals bij een glas houden. Hierdoor gaat het drinken gemakkelijker. De brede opening is ook handig voor het toevoegen van eventuele ijsklontjes of stukken fruit om het water een lekker smaakje te geven. Wat ook opvalt is de grote strap aan de zijkant. De fles is hierdoor makkelijk even om de pols te hangen of in mijn geval aan de buggy. Verder voelt hij, net als andere Mepal producten, solide aan.

water drinken de leukste lunch

Ik moet wel zeggen dat ik degene ben die de fles het meest gebruikt. De fles is in verhouding met andere waterflessen aan de grote kant. Hoewel ik dit zelf prettig vind is hij voor in de rugzak van mijn dochter net te groot. Om het verschil duidelijk te kunnen laten zien heb ik een foto gemaakt van de JustWater drinkfles en de oude vertrouwde Mepal schoolbeker.

Mijn dochter hoeft alleen drinken mee voor het 10uurtje, daarvoor is deze fles echt te groot. Voor sporten of dagjes uit is het juist ideaal dat er zoveel water in kan. Het is dus maar net waarvoor je hem wil gebruiken.

drinkfles-justwater-500-ml-pink-roze

Ik ben erg blij met deze nieuwe waterfles van Mepal. Ik pak hem als eerste bij dagjes weg of als er kinderen naar de sport moeten. Hij neemt makkelijk mee, ligt fijn in de hand en ziet er ook nog eens mooi uit. Ik denk dat onze roze JustWater fles er snel een blauw of groen vriendje bij krijgt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *