Water drinken saai? niet met deze heerlijke water recepten!

Laten we eerlijk zijn, water drinken dag in, dag uit, omdat het beter is dan zoete sapjes kan een hele uitdaging zijn. Water is gezond en suikervrij. Maar eigenlijk is water drinken saai ! Lastig om dat goed vol te houden. Op mijn werk lukt dat nog het beste. Ik drink geen koffie en de thee smaakt naar karton. Uit de automaat is gelukkig ook water te halen, heerlijk koel water. Maar het is wel saai. Je kan natuurlijk water minder saai maken door smaakjes toe te voegen aan je water met fruit en andere ‘fun’ ingrediënten. Nog steeds suikervrij en veel makkelijker om vol te houden. Ik heb een aantal heerlijke water recepten uitgeprobeerd.

Water drinken saai op je werk bij de leukste lunch

In mijn webshop verkoop ik sinds kort de waterfles Aqua Zinger. Het leuke aan deze waterfles is dat je smaakjes kan toevoegen aan het water. Onderin de waterfles zit een citruspers met een zeef, waar je een halve sinaasappel of citroen aan kan toevoegen. Je zet de waterfles in de koelkast en als je zin hebt in een glas water, is het even schudden en je hebt heerlijk water met een smaakje. Maar je kan natuurlijk veel meer fruitvariaties toevoegen. Dus ben ik gaan zoeken op internet naar heerlijke water recepten.

water drinken saai? Aqua Zinger bij de leukste lunch citrus zinger green te koop bij de leukste lunch

Water op smaak brengen met fruit

 • Sinaasappel, citroen, grapefruit, mandarijnen, alle citrusvruchten zijn heerlijk fris om toe te voegen aan water. Dat kan natuurlijk alleen, maar gemixt is het nog smaakvoller.
 • Aardbeien zijn een lekkere zoetmaker. Plet ze een beetje voordat je ze toevoegt aan het water, zodat het sap van de aardbei mengt met het water. Tegenwoordig is er ook kokoswater te krijgen in biologische supermarkten. Erg gezond en ook heerlijk met aardbeien.
 • Frambozen, blauwe bessen zijn iets minder zoet, maar wel lekker fris. Voor een leuk effect kan je de bessen eerst invriezen in een ijsklontje. Water drinken wordt dan echt een feestje.
 • Kiwi geeft een frisse smaak aan water. Ze moeten wel lekker rijp zijn.
 • Rijpe perziken zijn ook heerlijk om toe te voegen, en zorgen voor een zoetje aan het water.
 • Mijn favoriet is watermeloen! Vooral als ze heel sappig zijn. En met een beetje munt is het nog beter.

 

infused-water-recipe-11

bron: Eat-drink-love

Water drinken saai ? Geef spice aan je water !

Door het toevoegen van kruiden wordt het water nog smaakvoller en minder saai! Munt in water geeft meteen heel veel smaak. Muntthee is tegenwoordig helemaal hip. In koud water is het ook heerlijk. Maar er zijn meer kruiden die je kan toevoegen. De volgende kruiden ga ik uitproberen:

 • Basilicum is een heerlijk geurend kruid, en geeft veel smaak aan gerechten. Dus waarom niet met water? Ik vond een waterrecept met aardbeien, citroen en basilicum. Ik ben heel erg benieuwd.
 • Rozemarijn ruikt ook zo lekker. En in gerechten is het met mate ook erg lekker. Ik heb geen idee of het lekker is in water, of dat het te overheersend is. Maar ik ga het proberen. Op internet vond ik een recept met watermeloen.
 • Gember is heerlijk met heet water. Dus ik ben benieuwd hoe het is met koud water. Lijkt mij heerlijk fris met citroen of sinaasappel.
 • Kaneel is ook lekker met warme dranken of in yoghurt. Het mengt alleen lastig. Ik vind kaneel echt heerlijk. Mandarijn met kaneel thee is hier favoriet. Te testen waard als koude variant.
 • Ik vond ook nog recepten met lavendel, anijs en chilipoeder. Geen idee of dat lekker is, maar voor diegenen die voor een uitdaging gaan.

Verkoelende waterrecepten met komkommer

Flavored-Water-2

bron: Eatboutique

Ik heb een sap persmachine en komkommer-sap is heerlijk fris en koel. Plakjes komkommer kan je ook toevoegen aan water. Ik vond nog een paar lekkere combinaties op internet die ik zal gaan uitproberen.

 • Komkommer met citroen, frisser kan haast niet!
 • Gecrushte aardbeien met komkommer
 • Kiwi en komkommer is fris met een beetje zoet
 • ananas en komkommer lijkt mij een gewaagde combi, maar wie weet is het heerlijk.
 • komkommer kan je ook combineren met kruiden zoals munt en basilicum.

Water drinken saai? Experimenteer met je favoriete fruit en kruiden en vind voor jezelf de lekkerste combi’s. Wat is jouw favoriet?

 

Marije Woertman

Marije Woertman

Eigenaar at De leukste lunch
Ik ben een moeder van 2 kinderen. Mijn oudste dochtertje is 6 en een kieskeurige en langzame eter. Op zoek naar tips om haar beter te laten eten, kwam ik al surfend op hele leuke Japanse sites terecht met hele leuke lunches. Meteen uitgetest op dochterlief en het werkte! Eten was ineens geen strijd meer. Ik hoop met mijn blog andere moeders te inspireren!
Marije Woertman

2 reacties op “Water drinken saai? niet met deze heerlijke water recepten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *