Review product: Yumbox mini snackbox

Yumbox mini lunch meenemen panino classic vakken

Met zijn verschillende vakken en lekvrije deksel is de Yumbox Panino en Classic een geliefde lunchtrommel bij bento fanaten. Maar is de mini Yumbox snackbox variant net zo goed? Lianne test het voor je uit!

Sinds een paar jaar gebruik ik met veel plezier de Yumbox. Een sterke en mooie lunchbox die in verschillende types verkrijgbaar is. Ik heb de Yumbox Panino met vier vakken, ideaal voor brood, en de Yumbox Classic met zes vakken. Deze laatste gebruik ik als ik meer verschillende groentes en fruit wil meegeven aan de kinderen. Ik was aangenaam verrast toen vorig jaar de Yumbox mini uitkwam, een snackbox die ideaal is voor het meenemen van yoghurt of verschillende groente- en fruitsoorten én perfect voor het 10-uurtje van mijn dochter op school.

De Leukste Lunch Yumbox mini lunch meenemen panino classic vakken

 

Kleurrijk en milieuvriendelijk
De Yumbox mini bestaat uit drie vakken: een groot vak van 180ml, een klein vak van 80ml en het bekende ronde vakje voor een eventuele dipsaus of in ons geval een klein koekje. Nu moet ik wel zeggen dat bij de Yumbox mini het ronde vakje wel echt heel klein is. Er kan weinig anders in dan een dip of wat rozijntjes. De afmeting van de box zelf zijn 14,7 x 10,2  x 5,1 cm. Verder zijn alle producten van Yumbox vrij van BPA, PVC en ftalaten (weekmakers).

 

Als eerste kwamen de roze (Cherie Pink), groene (Ami Green) en blauwe (Ciel Blue) Yumbox mini uit en sinds kort is daar de Cannes Green variant bijgekomen. Ik vind zelf dat het meer richting turquoise gaat dan richting groen, maar hoe dan ook: het is een prachtige kleur.

Yumbox mini lunch meenemen panino classic vakken

 

De insert tray is er los uit te halen en kan in de vaatwasser. De buitenkant was ik altijd even met de hand af, zo droogt de siliconen binnenkant van de deksel niet uit. De tray heeft trouwens een leuk zoekplaatje. Mijn dochter gaat altijd op zoek naar de kat, de eekhoorn en het konijn als ze haar 10-uurtje eet, daarna doen haar vriendinnetjes ook nog even een zoekrondje.

Voor jong en oud
Hoewel wij hem over het algemeen gebruiken voor de 10-uurtjes van mijn dochter, wil ik hem af en toe ook nog wel eens gebruiken voor het meenemen van mijn eigen yoghurt. De granola doe ik dan in het kleine vakje zodat het lekker knapperig blijft en de honing in het rondje. Dit vind ik wel een van de grootste voordelen van de Yumbox, dat je dikkere vloeistoffen zoals yoghurt of saus er rustig in kan meenemen zonder dat het lekt. Kijk wel uit met waterige substantie. Bij mijn dochter loopt het sap van de watermeloen regelmatig over naar het volgende vakje. Geen ramp als daar ander fruit ligt, maar in combinatie met koekjes of brood is dit niet lekker. Inmiddels leg ik de watermeloen of ander waterig fruit eerst even op een keukenrolletje en dan in de Yumbox. Dit werkt prima.

De Leukste Lunch Yumbox mini lunch meenemen panino classic vakken

 

Op stap!
Voor mijn zoontje van drie maak ik ook regelmatig een Yumbox mini klaar, meestal als we een dagje op stap gaan. De gewone Yumbox wil nog wel eens te groot zijn voor hem, maar deze mini is geweldig voor in zijn autostoeltje of in de buggy. Ik kan er voor hem ook echt wel een middaglunch in kwijt, omdat in het grote vak ook een boterhammetje past. De Yumbox mini gaat ook vaak mee als we even de stad in gaan. Het voorkomt geplet fruit in plastic zakjes en het past makkelijk in een luiertas of handtas. Wat ik ook echt een pluspunt vind van de Yumbox in het algemeen is de sluiting. Mijn zoontje kan hem makkelijk zelf open en dicht maken terwijl hij bij andere bakjes vaak nog zit te ‘rommelen’.

De Leukste Lunch Yumbox mini lunch meenemen panino classic vakken

 

Kwalitatieve lunchbox
Ik vind de Yumbox mini echt een aanwinst voor onze Yumbox-collectie. De vrolijke kleuren, het stevige materiaal, de binnenkant met verschillende compartimenten en de gemakkelijke sluiting maakt het een uitstekende snackbox voor kinderen. Nu moet ik er nog wel bij zeggen dat mijn kinderen middelmatige eters zijn. Voor hen is de Yumbox mini ruim genoeg voor het 10-uurtje. Mocht je kinderen hebben die meer dan twee stuks fruit eten tijdens de pauze dan is deze snackbox misschien wat aan de kleine kant.

Met een verkoopprijs van € 22,95 zit de Yumbox mini, net zoals zijn grote broers, boven in de prijsklasse van het segment. Maar de kwaliteit is er dan ook naar. Van deze box ga je absoluut jaren plezier hebben! En zoals mijn dochter het zegt: “Het is gewoon elke dag super cool om te kijken wat er in zit!”

1 reactie op “Review product: Yumbox mini snackbox

  1. Mij lijkt de mini ook te gek, het enige wat mij wat tegenhoud om aan te schaffen is de hoge prijs… zeker als je die vergelijkt met de normale jumbox die ietsje duurder is. Ik heb nu twee normale boxen voor beide eetmomenten op school… als de mini goedkoper was geweest had ik die zeker aangeschaft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *