Review# Kiddikutter – ideale kindermes

De toekomstige carrière van mijn oudste dochter heeft al vele vormen aangenomen: acrobaat, fotograaf, kunstenaar, prinses (tja, ze kan maar proberen, het kind). Hoewel ze redelijk overtuigd is van het feit dat je dit allemaal samen kan doen (een soort van acrobatische royalty die aan kunstfotografie doet), heeft ze de laatste weken gekozen voor chef-kok.
Zoals vaderlief. Ik kan het alleen maar toejuichen; mijn culinaire toekomst ziet er alvast rooskleurig uit.  Als gevolg  daarvan, wil ze me vaak bijstaan in de keuken (yup, ik kook thuis in plaats van de daarvoor opgeleide echtgenoot).

Heel handig dat ik de product review mag doen van de Kiddi Kutter. Een mes, gemaakt voor kinderhandjes. We hebben het thuis uitgeprobeerd en goed bevonden. Geloof me, we zijn kritische mensen…
Ik som de voor – en nadelen even voor jullie op.
 Pro:
– Komt in vele verschillende flashy kleurtjes. Believe me, dit kan een echte deal breaker zijn. Kinderen hechten veel belang aan hun lievelingskleur. ‘Neeeeee, mama, ik wil alles paars!’ Geen probleem! Zit in het assortiment. Nu alleen maar hopen dat je kind niet afkomt met aquamarijn of terracotta…- Je leert de vaardigheden van koken al vanaf jonge leeftijd. Kan alleen maar handig van pas komen!!

review-kiddikutter3 review-kiddikutter2

– ‘Huh? Een pastinaak ziet er zo uit?!’ Compleet verleden tijd. Je kind leert de herkomst van eten. Anders ziet mijn dochter het voedsel al klaargemaakt op tafel maar nu leert ze bijvoorbeeld groenten kennen in zijn originele vorm.

– Het is gewoon heel gezellig om samen te staan kokkerellen. Mijn dochter was ontzettend trots op haar eigen taakjes die ze kreeg en wat ze allemaal alleen kon. Geef toe, daar doe je het toch voor? Cute faces en selfie time!

– Het belangrijkste! Het mes heeft botte zaagtandjes dus dat maakt het onmogelijk om in lieftallige kindervingertjes te snijden.

Con:
– Voor hardere structuren te snijden, moet er toch wat geassisteerd worden. Eigenlijk pas je een zaagtechniek toe, in plaats van te snijden.- Helaas, pindakaas. Ik had gehoopt mijn dochter aan enige kinderarbeid te onderwerpen en haar aardappelen te laten schillen maar daar is het niet geschikt voor.

review-kiddikutter4 review-kiddikutter5

– De naam Kiddikutter deed me toch een beetje denken aan een serial killer. Maar hey, ik heb een levendige verbeelding dus deze laatste opmerking ligt volledig aan mezelf.

Kortom, we kunnen het ten huize Coppens alleen maar aanraden, de Kiddi Kutter.
Start to cook, everybody!!
Groeten Deirdre

 

 

Deirdre de Cock

Ik ben Deirdre en ook ik mag deel uitmaken van het blogteam. Dus, laat ik me maar even voorstellen:Ik ben moeder en in het dagelijkse leven werk ik als onthaalouder. Voor degenen die het woord niet kennen, het is een typisch Vlaams woord voor wat in Nederland bekend staat als gastouder. Wat meteen dus ook verraadt dat ik een Belgische ben. Waarschijnlijk zullen hierdoor af en toe eens vreemde uitdrukkingen in mijn blog binnensluipen. Don’t worry! Voor jullie al naar een woordenboek grijpen, ik zal wel een verklarende woordenlijst hanteren… Oh ja, nog een klein geheimpje. Ik kan perfect als een ninja door mijn huis sluipen als de kindjes slapen. Mijn parketvloer heeft overal wel krakende stukjes maar ik weet ze intussen te ontwijken als een echte pro!

Latest posts by Deirdre de Cock (see all)

Dit bericht werd geplaatst in De Leukste Lunch door Deirdre de Cock . Bookmark de permalink .

Over Deirdre de Cock

Ik ben Deirdre en ook ik mag deel uitmaken van het blogteam. Dus, laat ik me maar even voorstellen: Ik ben moeder en in het dagelijkse leven werk ik als onthaalouder. Voor degenen die het woord niet kennen, het is een typisch Vlaams woord voor wat in Nederland bekend staat als gastouder. Wat meteen dus ook verraadt dat ik een Belgische ben. Waarschijnlijk zullen hierdoor af en toe eens vreemde uitdrukkingen in mijn blog binnensluipen. Don’t worry! Voor jullie al naar een woordenboek grijpen, ik zal wel een verklarende woordenlijst hanteren… Oh ja, nog een klein geheimpje. Ik kan perfect als een ninja door mijn huis sluipen als de kindjes slapen. Mijn parketvloer heeft overal wel krakende stukjes maar ik weet ze intussen te ontwijken als een echte pro!

2 reacties op “Review# Kiddikutter – ideale kindermes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *