De Leukste Lunch mama’s: Roelinda Huttinga

Roelinda Huttinga De Leukste Lunch mama's bento yumbox kinderen

In De Leukste Lunch mama’s deelt elke maand een moeder haar ervaringen met het maken van leuke lunches. Deze maand vertelt Roelinda Huttinga (getrouwd en moeder van drie kinderen) hoe ze haar kids elke dag een feestelijke lunch meegeeft in de Yumbox.

Wie ben je?
Ik ben Roelinda Huttinga. Fulltime mama, hobbyfotografe en blogger. Samen met mijn man hebben we 3 bloedjes, in de leeftijden van 6, 3 en 1 jaar. De oudste gaat naar school en na de zomer nummer twee. Jeej, dat zijn 2 boxen!

Waarom maak je graag leuke lunches?
Ik ben ooit begonnen met de lunchtrommels maken voor de oudste. Niet zozeer omdat ik daar heel veel plezier in had, maar meer omdat ik het haar gunde om een vrolijke trommel te openen zonder snoep en zoetigheid. En inmiddels ga ik los. Zelfs mijn man krijgt af en toe een trommel vol liefde mee. Waarom zijn er geen XXL Yumboxen? Haha!

Wanneer ben je begonnen met het maken van leuke, gezonde en gevarieerde lunches?
De oudste is een echte lekkerbek. Lust alles, is een flinke eter en smult het liefst de hele dag. Nu is dat natuurlijk heel fijn, maar het heeft ook een keerzijde. Toen ze eenmaal naar school ging, begon ze niet alleen in de lengte te groeien. Ze vroeg met regelmaat om meer brood mee naar school en gezien haar groei vond ik het tijd voor andere extraatjes. Gezonde snacks! Ze krijgen tenslotte al genoeg zoetigheid.

Waar andere kinderen aan kwamen zetten met ongezonde extraatjes, gaf ik mijn dochter een bakje tomaatjes, komkommer, druifjes en dergelijke mee. En ze genoot ervan. Echter komt het besef op den duur dat andere kinderen dus dingen meekrijgen die ze eigenlijk nog lekkerder vindt, dus voor mij een taak om haar trommeltjes meer bijzonder en aantrekkelijker te maken. Met nog steeds de gezonde invulling!

Welke lunchtrommels hebben jullie?
Wij gebruikten eerst altijd de standaard trommels van een bekend merk. Helaas bevielen deze niet en zijn we een serieuze zoektocht begonnen naar de perfecte broodtrommel. Zodoende kwam ik uit bij De Leukste Lunch. Aangezien ik de prijzen van de mooie Yumboxen vrij serieus vond, ben ik daarna eerst gevallen voor een Sistema bakje. Perfect in gebruik! Wel groot. Maar hij beviel goed. Daarna deed een vriendin mee aan een prijsvraag van De Leukste Lunch en wonnen wij een Yumbox. En ja, ik ben gezwicht. Binnenkort bestel ik de tweede lunchbox voor mijn zoon als hij naar school gaat.

Welke bento gadget gebruik je het meeste en waarom?
De Yumbox. Mooi plat, veel vakjes voor variatie en ze zijn gezellig qua design!

Welke zelfgemaakte lunch vind je het allerleukste?
Ik heb niet echt een favoriet. Ik vind het vooral leuk om te variëren. Iedere dag proberen we wat anders te maken. Vandaag kreeg ze een pannenkoekje mee, in stukjes op een prikker. Dat had ik bij De Leukste Lunch afgekeken. En eerlijk gezegd was ik zelf nooit eerder op het idee gekomen om pannenkoeken zo mee te geven.

Wat is jouw lunch blooper?
Vol enthousiasme begon ik aan een uitgebreide Yumbox, gevuld met de lekkerste dingen. Waarna mijn dochter beneden komt en zegt: “Mam, het is vandaag een halve dag hoor!” We hebben toen heel luxe kunnen ontbijten, dat was dan een bijkomend voordeel.

Waar haal je inspiratie vandaan?
Voornamelijk op de Facebookpagina van De Leukste Lunch. Ik ben eerlijk gezegd niet zo’n creatieve moeder die iedere dag allemaal poppetjes van het eten maakt of leuke briefjes in de trommel steekt. Maar soms zwicht ik en doe ik er gauw een extraatje in. Geïnspireerd door jullie!

Wat is jouw favoriete lunch recept?
Zeker weten een ciabatta met pittige hummus, rucola en tomaat. En ach, als we dan toch luxe doen gaan er ook nog pijnboompitjes op en wat oude kaasschaafsel. Op de tweede plaats staat carpaccio met salade en walnoten. Helaas vinden onze kinderen dat ook heerlijk, dan gaat het ook allemaal weer te snel op 😉

Heb je nog tips voor ouders en opvoeders die hier ook mee willen beginnen?
Houd eten en eten maken gezellig. Leer je kind dat gezond en gevarieerd eten leuk en lekker is. Zo zit je samen met plezier aan tafel en leer je ze veel smaken ontwikkelen. Een gezonde maaltijd is de basis voor een mooie dag!

Wil je ook geïnterviewd worden over jouw leuke lunches? Stuur dan een e-mail naar klantenservice@deleukstelunch.nl o.v.v. De Leukste Lunch mama’s.

Marije Woertman

Marije Woertman

Eigenaar at De leukste lunch
Ik ben een moeder van 2 kinderen. Mijn oudste dochtertje is 6 en een kieskeurige en langzame eter. Op zoek naar tips om haar beter te laten eten, kwam ik al surfend op hele leuke Japanse sites terecht met hele leuke lunches. Meteen uitgetest op dochterlief en het werkte! Eten was ineens geen strijd meer. Ik hoop met mijn blog andere moeders te inspireren!
Marije Woertman
Dit bericht werd geplaatst in De Leukste Lunch mama's door Marije Woertman . Bookmark de permalink .

Over Marije Woertman

Ik ben een moeder van 2 kinderen. Mijn oudste dochtertje is 6 en een kieskeurige en langzame eter. Op zoek naar tips om haar beter te laten eten, kwam ik al surfend op hele leuke Japanse sites terecht met hele leuke lunches. Meteen uitgetest op dochterlief en het werkte! Eten was ineens geen strijd meer. Ik hoop met mijn blog andere moeders te inspireren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *