De Leukste Lunch mama’s: Maureen Eising

Maureen Eising De Leukste Lunch mama's gezond lunchbox In De Leukste Lunch mama’s deelt elke maand een moeder haar ervaringen met het maken van leuke lunches. Deze maand vertelt Maureen Eising (34 jaar, getrouwd met Martin en moeder van tweeling Ruben en Sophie) hoe ze door haar ziekte begon met het opvrolijken van de lunchboxen van haar kinderen.


Wie ben je? 

Ik ben Maureen Eising, 34 jaar, getrouwd met Martin en moeder van de ondeugende, lieve eigenwijze tweeling Ruben en Sophie. Ik vind het heerlijk om te lezen, te (internet) shoppen, theater en kneuterig bezig zijn met ons gezin. Van gezellig bakken en koken met de kinderen tot knutselen en voorlezen. Ik werkte als pedagogisch en beleidsmedewerkster in de kinderopvang, helaas is dat op dit moment niet mogelijk.

Waarom maak je graag leuke lunches?
Ik vind het heerlijk om creatief bezig te zijn. Om van iets simpels toch een feestje te maken. Het geeft me voldoening en het is ook nog eens leuke tijdsbesteding 😉 Daarbij vind ik het ook een sport om steeds weer iets anders te vinden waardoor er nog meer variatie en gezonde voeding in de trommeltjes komen.

Maureen Eising De Leukste Lunch mama's gezond lunchbox

Wanneer ben je begonnen met het maken van leuke lunches?
Vorig jaar rond deze tijd kreeg ik de diagnose kanker. Een behoorlijke shock voor ons hele gezin. Na een succesvolle operatie kon ik beginnen met revalideren. Door de tumor is er een neuromusculaire aandoening ontstaan. Deze manifesteerde zich na vier weken behoorlijk heftig. Zo erg dat ik niet meer voor mijn kinderen kon zorgen en amper voor mezelf. Ik werd verdrietig van het feit dat ik niet de kinderen naar school kon brengen, ze niet zelf in bad kon doen. Op goede dagen probeerde ik eens cakejes te bakken of een spelletje te doen. Op dat moment kwam ik op de website van De Leukste Lunch terecht. Ik wilde erg graag wat leuks voor de kinderen doen. Ik kon dan wel niet helpen op school maar ik kon wel zorgen dat ik mooie en leuke lunches mee gaf aan mijn kinderen. Niet elke dag, want dat lukt niet maar wel geregeld. Met kleine stapjes ga ik vooruit, maar de lunches blijven gemaakt worden, al vraagt mijn zoon soms ook wel gewoon om 2 boterhammen met pindakaas!

Maureen Eising De Leukste Lunch mama's gezond lunchbox

Waar haal je inspiratie vandaan?
Mijn inspiratie haal ik meestal van internet. Via de Facebookgroep van De Leukste Lunch komen er erg veel leuke dingen voorbij en ook op Pinterest. Soms bedenk ik ook zelf wat, dan heb ik wat uitstekers liggen en dan ontstaat het thema terwijl ik bezig ben. Ook onze dame en heer dragen geregeld thema’s aan.

Wat vind jij van leuke lunches?
Het is niet alleen het gevarieerder eten maar in ons gezin ook een rustpunt en quality time met de kinderen. Vaak na het eten komen de snijplanken op tafel, de prikkers, de uitstekers en alle benodigdheden en samen met Ruben en Sophie zit ik dan gezellig te kletsen en maken we de lunch voor de volgende dag. Sophie vindt het geweldig om de komkommer uit te drukken met bloemen en hartjes en Ruben is druk met de boterhammen smeren. De zelfredzaamheid groeit hier enorm van en het is gewoon ontzettend gezellig om samen met elkaar bezig te zijn. Daarbij eten de kinderen ook beter. Vorige week wilde onze Sophie opeens een wrap met roomkaas en kip mee. En ook Ruben eet tegenwoordig walnoten en komkommer. Dus ik zie het zeker als een toegevoegde waarde.

Maureen Eising De Leukste Lunch mama's gezond lunchbox

Op welke lunch ben jij het meest trots?
Afgelopen Sinterklaas heb ik een leuke lunch nagemaakt die op de website stond van De Leukste Lunch met een Sinterklaas thema (beter goed gejat dan slecht verzonnen, hihi). Ondanks dat hij niet perfect was, stond voor mij deze lunch voor de gezellige decembermaand. Een maand waar ik zo gelukkig van word en waarvan ik niet verwacht had dat ik het zou meemaken nog.

Heb je nog tips voor ouders en opvoeders die hier ook mee willen beginnen?
Mijn tip is gewoon beginnen. Met een paar kleine vormenbakjes en prikkers maak je al hele leuke gevarieerde lunches. Bied ook verschillende dingen aan en blijf dat ook herhalen. Maar bovenal: luister naar je kind en maak er samen een activiteit en feestje van.

Wil je ook geïnterviewd worden over jouw leuke lunches? Stuur dan een e-mail naar klantenservice@deleukstelunch.nl o.v.v. De Leukste Lunch mama’s.

Latest posts by Anne | Klantenservice De Leukste Lunch (see all)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *