Kidsuitje# Kinderuitjes in Overijssel en Gelderland in de Voorjaarsvakantie

De kindjes zijn twee dagen uitbesteed bij oma en opa en komen vanavond weer thuis. Want ja, zij hebben dan wel vakantie. Wij moeten gewoon werken. Hadden we maar zoveel vrije dagen….Altijd best weer een geregel om elke dag zo te plannen dat er iemand van ons een dag thuis is en/of dat ze uit logeren kunnen. Ondanks dat wij dan niet ‘echt’ vakantie hebben, beleven de kinderen het wel zo. Gelukkig is er ook wat te doen in de Voorjaarsvakantie. Morgen ben ik vrij, en heb ik een aantal leuke kinderuitjes opgezocht in Overijssel en Gelderland.

kinderuitjes in overijssel leuke dingen doen

Kinderuitjes in Overijssel en Gelderland in de Voorjaarsvakantie

1. De knutselmiddag bij de Ulebelt . Mijn dochter knutselt graag. Bij ons in de wijk de Hoven in Deventer is er om de week een kindermiddag. Alle kindjes uit de wijk komen dan bij elkaar en dan maken ze iets leuks samen. Helaas gaan die middagen in de vakantie niet door. In Colmschate heb je de Ulebelt. Een mix van een kinderboerderij, moestuinen, boerderijwinkel en educatie. Erg leuk om op een middag naar toe te gaan en woensdag 25 februari houden ze een knutselmiddag. Van 14.00 tot 16.00 hebben ze een vrije inloop en gaan de kinderen een masker maken.

2. Indoor en outdoor Kermis in Apeldoorn. Van 21 februari tot en met 1 maart is er een Indoor&outdoor familie kermis in de Americahal in Apeldoorn. Mijn dochter is vijf en heeft de leeftijd dat ze het niet eng vindt om in attracties te gaan. Ze zal dit prachtig vinden! Op woensdag 25 februari en op zondag 1 maart zijn er eurodagen en dan zijn alle attracties 1 euro. Dat is dan ook nog eens te doen, want de ervaring leert hier dat 1 keer in een attractie niet genoeg is. Nee, dat moet echt wel vaker!

3. Film Paddington. Er draaien meerdere leuke films in de bioscoop. Vorige week zijn mijn man en mijn dochter naar de film Paddington geweest. Ze gingen naar de vroege avondfilm. Helaas hadden ze niet goed gekeken en draaide de film alleen in het Engels met Nederlands ondertiteld. En voor mijn ‘net beginnen met lezen’ dochter is dat niet handig. Ondanks dat wilde ze er toch heen. Ze vond het erg leuk. De film draait nog in de bioscopen. Kijk dan wel even wanneer de Nederlandse versie draait ;). We hebben de dag erna een leuke paddington gemaakt met een wc-rol.

bioscoopfilm Paddington review

4. Bakkerijmuseum in Hattem. Eigenlijk gaan we te weinig met de kinderen naar een museum. Het is mij wel met de paplepel ingegoten. Niet alleen musea maar ook bezichtigingen van kerken, bijzondere bouwwerken of culturele evenementen stonden altijd op het vakantieprogramma vroeger. Mijn kinderen zijn 5 en 2. De spanningsboog is nog niet zo groot. Vooral niet die van de jongste, die heeft het na een uurtje echt wel gezien. Vorig jaar ben ik met hun allebei vol enthousiasme het Paleis het Loo binnen gegaan (zonder manlief), en dat was geen succes. Het leverde boze blikken op van mede museumgangers, als ik zoonlief weer ergens vandaan moest plukken. Rennen door de gangen is toch veel leuker. Dus als we samen met zijn drieën naar een museum gaan dan moet het een museum zijn waar ze naar hartenlust mogen rennen en leuke activiteiten kunnen doen. Het bakkerijmuseum in Hattem is zo’n museum. Ze hebben er een speurtocht door het museumgedeelte, en je kan er ook iets leren bakken. In de Voorjaarsvakantie gaan ze hartenkoeken bakken. Verder zijn er ook demonstraties en is er en Familie show met bakker Fred. Daar kan ik dus wel met een gerust hart naar toe!

5. Staatsbosbeheer. Mijn kinderen zijn echte buitenkinderen. Dat komt ook vooral door de opa’s en de oma’s. Als ze daar een dagje zijn, of als ze daar logeren, gaan ze elke dag wel een stukje wandelen op de Holterberg/Sallandse heuvelrug. Wij zelf wandelen eigenlijk te weinig met ze, maar we hebben wel een grote tuin waar ze graag spelen zodra het weer het toelaat. Als het deze week nog een beetje droog weer wordt, dan is een activiteit van het Staatsbosbeheer een leuk uitje voor de kinderen. Vlakbij onze wijk zijn de Duursche waarden en daar kan je woensdag 25 februari onder begeleiding een vogel kijk wandeling maken. En woensdag 25 februari kan je bijvoorbeeld bij het buitencentrum Sallandse Heuvelrug uilenballen uit pluizen. Leuke activiteiten voor binnen en buiten om de natuur beter te leren ontdekken. Op de site van Staatsbosbeheer staat voor elke locatie aangegeven wat er te doen is in de Voorjaarsvakantie.

kinderuitjes in overijssel uilenballen pluizen

6. Dierenpark Nordhorn. Een dierentuin is altijd feest voor kinderen, tenminste mijn kinderen vinden dat echt helemaal geweldig. Er zijn in Nederland genoeg kleine en grote parken om naar toe te gaan. Maar net over de grens in Duitsland bij Nordhorn is ook echt een heel leuk dierenpark. Wij zijn er afgelopen zondag weer geweest. Ze hebben er geen grote dieren als olifanten en giraffen, maar er zijn wel bizons, panters, chimpansees, zeeleeuwen en nog veel meer. Het doet echt niet onder aan een groot dierenpark. Het voordeel is dat het heel betaalbaar is en gratis parkeren. De plaats Nordhorn is ook echt een leuke plaats om te winkelen of even te gaan lunchen. Wat dat betreft een aanrader voor een gezellig dagje weg. Deze week komt mijn blog over dit leuke dierenpark online.

7. Doepark Nooterhof. Een leuk park met veel natuur activiteiten voor kinderen. Ook zijn er twee waterparken waarbij je met handkracht er van alles kan laten draaien en water van de ene kant naar de andere kant, kan worden gebracht. Echt een leuk park als het weer het toelaat en in de zomermaanden helemaal super. Ook in deze maanden is het gewapend met laarzen en regenjassen aan geweldig om er te spelen. 1 maart gaat het theehuis weer open. Het Doepark is in Zwolle. Ik heb er vorig jaar ook een blogpost over geschreven en dat lees je hier.

kinderuitjes in Overijssel doepark nooterhof Er zijn voldoende kinderuitjes in Overijssel en Gelderland. Het wordt nog lastig kiezen voor ons, wat we gaan doen morgen. Er zijn veel activiteiten gepland op de woensdag. Ik denk dat we gaan kiezen voor het bakkerijmuseum in Hattem. Gaan jullie nog iets leuks doen in de Voorjaarsvakantie?

 

Marije Woertman

Marije Woertman

Eigenaar at De leukste lunch
Ik ben een moeder van 2 kinderen. Mijn oudste dochtertje is 6 en een kieskeurige en langzame eter. Op zoek naar tips om haar beter te laten eten, kwam ik al surfend op hele leuke Japanse sites terecht met hele leuke lunches. Meteen uitgetest op dochterlief en het werkte! Eten was ineens geen strijd meer. Ik hoop met mijn blog andere moeders te inspireren!
Marije Woertman

3 reacties op “Kidsuitje# Kinderuitjes in Overijssel en Gelderland in de Voorjaarsvakantie

  1. bij heino heb je ook nog omni mobile, daar heb je leuke wandelroutes voor in het bos, ook speciaal voor kinderen. Daarna chocomelk met appelgebak, kijk maar eens op huh website of fb page.
    En ik geloof dat er bij intratuin in Zwolle een vogelhuisversiermiddag is voor 2€
    Vanaf 13.00 uur. Ook maar even nakijken als je nog niet kon kiezen

  2. Onwijs leuk! Als kind ging ik ook altijd naar musea met mijn ouders. Zelf probeer ik dat ook te doen met mijn kinderen, maar ze lijken toch minder interesse erin te hebben dan wij vroeger hadden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *