Italiaanse lunch en hapjes

Hoe breng je de kinderen in de vakantie (lunch)stemming?

italiaanse lunch

Nog even volhouden en dan hebben wij eindelijk vakantie! Naar Italië! Ons motto van de drie R’en (rust, reinheid en regelmaat) maakt plaats voor de drie P’s: Pizza, Pasta & Prosecco! Ik ben er dol op! Mijn gezinsleden ook! Nou ja, op pizza en pasta dan. De prosecco is meer mijn ding. Helaas zijn overige Italiaanse lekkernijen zoals olijfjes, kaasjes en pesto nog niet zo aan mijn kinderen besteed.

italiaanse snacks

Fruitpizza
Om vast in de stemming te komen en ze aan mediterrane smaakjes te laten wennen, maak ik gezellige lunches en hapjes klaar. Geheel in Italiaanse stijl. De fruitpizza komt als eerste op tafel. Deze doet het hier altijd goed. Niet alleen als tussendoortje. Ook op (kinder)feestjes en bij barbecues is dit een succes!

fruitpizza

De Italiaanse vlag
De Italiaanse vlag heeft prachtige kleuren, dus die ga ik gebruiken. Een bordje met komkommer, kaasjes en tomaatjes vormt de Italiaanse vlag. Het bord is binnen de kortste keren leeg.

gezonde snacks

Een iets gewaagdere vlag voor mijn kinderen is de vlag van groene olijven, heksenkaas en zongedroogde tomaatjes. De heksenkaas is het probleem niet. Die gaat erin als zoete koek. De olijven vinden ze nog niet lekker. De zongedroogde tomaatjes een beetje. Ik blijf het regelmatig aanbieden. Hoe vaker je proeft, hoe meer je aan de smaak went.

Warm eten tijdens de lunch
Alsof we echte Italianen zijn, serveer ik een keer (warme) spaghetti als lunch. Met spekjes, ei kruiden en kaas. De kinderen vonden dit erg vreemd. Vroeger deden we thuis niets anders. Het continue rooster bestond nog niet en mijn vader kwam thuis pauzeren van zijn werk. De warme maaltijd wordt gedurende de middag goed verteerd. Geen wonder dat die Italiaanse mensen vaak zo slank zijn.

spaghetti lunch

Bruchetta & Eros
Deze voorbereidingen brengen ook mezelf al helemaal in Italiaanse sferen. Terwijl Eros Ramazzotti uit de speakers knalt, maak ik zelf bruschetta. Je hebt nodig een ciabatta- of stokbrood, tomaten waarvan je blokjes maakt, wat olijfolie, knoflook en verse basilicum. Even in de oven en klaar is Kaatje. De kinderen vonden het heerlijk. Dit is een lekker bijgerecht voor bij de pasta, maar ook prima bij een glas prosecco.

bruschetta

Ieder land zijn eigen proviand
Ik ben er klaar voor. Bella Italia!! De rest van mijn gezin ook. Ze weten me nu al te vertellen naar welk land zij volgend jaar op vakantie willen. Wel moet ik beloven dat ik ze vooraf weer culinair goed ga voorbereiden. Volgende zomer wil mijn gezin naar België. Dan kan ik tijdens de klanken van Clouseau frieten bakken en een goede pint koud zetten voor mijn verkering!

Amai! Proost op een plezante vakantie!

Erika Slegers

Erika Slegers

Mijn naam is Erika. Ik heb al jaren verkering met mijn grote liefde Roger. Samen hebben wij twee heerlijke kinderen, een mooi meisje van negen jaar en een stoere jongen van zeven.
Naast mijn parttime baan als secretaresse zorg ik voor mijn gezin, spreek ik geregeld af met familie en vriendinnen.
Een leuk leventje, maar toe aan iets voor me zelf. De een noemt het midlife-crisis, ik noem het mijn nieuwe hobby! Want met veel plezier neem ik deel aan het bloggersteam van De Leukste lunch!
Erika Slegers

Latest posts by Erika Slegers (see all)

Dit bericht werd geplaatst in De Leukste Lunch door Erika Slegers . Bookmark de permalink .

Over Erika Slegers

Mijn naam is Erika. Ik heb al jaren verkering met mijn grote liefde Roger. Samen hebben wij twee heerlijke kinderen, een mooi meisje van negen jaar en een stoere jongen van zeven. Naast mijn parttime baan als secretaresse zorg ik voor mijn gezin, spreek ik geregeld af met familie en vriendinnen. Een leuk leventje, maar toe aan iets voor me zelf. De een noemt het midlife-crisis, ik noem het mijn nieuwe hobby! Want met veel plezier neem ik deel aan het bloggersteam van De Leukste lunch!

1 reactie op “Italiaanse lunch en hapjes

  1. Pingback: Vakantiegevoel in je lunchtrommelDe leukste lunch

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *