Inspiratie voor je lunchtrommels in het thema Pasen

Lente, voorjaar, zon, buiten, bloemen: allemaal dingen waar ik blij van word. We hebben vandaag de tuin voorjaar klaar gemaakt. Viooltjes gepland, planten gesnoeid en lekker buiten een kopje thee gedronken. Terwijl ik mijn kopje thee drink, luister ik naar het gezellige gekeuvel van onze drie kipjes. Die genieten ook van de zon en nemen een lekker zandbad. Een van de dames laat zich goed horen. Iedereen mag weten dat ze een ei heeft gelegd. Erg gezellig al die geluiden.

IMG_20170312_124035_resized_20170314_124909748

Wij hebben drie kippen: twee zijdehoenders en 1 aanloop kip. We noemen haar zo omdat ze hier letterlijk is komen aanlopen. Op een avond zag ik wat bewegen achter het hek van onze tuin. Mijn man is toen gewapend met een zaklamp de stromende regen ingegaan om te gaan kijken. En daar zat onze aanloopkip, helemaal doorweekt. Na drie pogingen had hij haar te pakken, en heeft hij haar in het hok gezet, bij de andere twee dames. De volgende ochtend waren ze al aan elkaar gewend en vanaf die dag hadden wij drie kippen. De dames hebben het erg naar hun zin bij ons en trakteren ons dagelijks op verse eitjes. En niets is zo lekker als je eigen verse scharreleitjes.

Vandaag maak ik ook een beetje voorjaar in de Bento lunchtrommel. Ik steek uit kruidkoek twee vrolijke kuikentjes. Dit kan natuurlijk ook met ontbijtkoek, hier wisselen we deze twee graag af. Verder heb ik maïsbrood en pompoenbrood. Omdat deze zo van kleur verschillen, krijg je een leuk effect. Ik steek uit beide een paashaas hoofdje en wissel ze dan om. Dat geeft een vrolijk resultaat. Het paashaas hoofdje zit in de mini pasen uitstekerset samen met nog 5 andere leuke paas figuren.

mini-uitstekrset-pasen-lente

 

pasen bento lunchtrommel

Op de boterhammen zit roomkaas, kipfilet en komkommer. In het vrolijke kuiken bakje zitten een paar cashewnoten. Die zijn hier thuis echt favoriet. In een stukje komkommer met een tomaatje prik ik een vrolijke eenden lunchprikker. Deze leukste set bestaat uit schattige eenden familie!

Ook mag een eitje niet ontbreken in de lunchtrommel: met een vrolijke eend lunchprikker. Dit eitje is uiteraard van onze eigen kippen. Doordat de Yumbox zo goed afsluit kun je gerust een eitje meegeven. Het is geurdicht en alles blijft lekker vers.

Mijn zoon eet het liefst groente als tienuurtje en bij de lunch fruit. Mijn dochter heeft het juiste weer liever andersom. Vandaag heb ik gekozen voor groente en fruit bij het tienuurtje. Een appel in partjes gesneden, een paar druiven en een mini oranje paprika. Het tienuurtje vrolijken we nog wat op met leuke prikkers van eendjes.

eenden en kuikens lunchprikkers eenden en kuikens bento lunchprikkers

Op school hebben ze het over de thema’s lente en voorjaar. Tijdens de lunch praten we erover. Mijn zoon verteld trots over wat hij geleerd heeft over het planten van bolletjes. Welke soorten er allemaal zijn: narcissen, tulpen, blauwe druifjes, krokussen. Hij weet ze allemaal te noemen. Ook begint hij een vrolijk liedje te zingen:

Krokusbolletje
kom eens uit je holletje
Met je bloempjes
Paars en geel
Op een dunne steel

Paas ei bento uitsteker

Als lunch thuis hebben we vandaag een boterham in paasei vorm. Het ei heb ik versierd met vrolijke paashaasjes van boterham worst en een wortel van kaas. Voor het uitsteken van het paasei vorm heb je wel groot brood nodig. Het brood dat wij meestal eten, was te klein. Verder ligt er op het bord kuikentjes van komkommer, tomaatjes met vrolijke kuikentjes prikkers en oranje snoep paprika. Het is ook leuk om de kinderen zelf hun paasei brood te laten versieren aan tafel. Ik heb het ei met hartig beleg versierd maar je kan het ei natuurlijk ook vrolijk versieren met zoet beleg, zoals hagelslag, vlokken of kokosbrood. 

mini paas uitstekerset

Op het tweede lunchbord liggen stukjes brood met pindakaas in de vorm van een kuikentje en paashaasjes. Verder nog kuikentjes van komkommer, wortels in de vorm van kaas en paashaasjes van boterham worst. Ook erg leuk als monkey platter en voor de paaslunch of  thuis!

Marjolein Vos

Marjolein Vos

Mijn naam is Marjolein en ik ben de trotse moeder van Thijmen van 6 en Julia van 9 jaar. Ik werk parttime als receptioniste bij een tandheelkundig centrum. Ik sta graag in de keuken en ben véél te vinden bij de korfbal vereniging waar mijn beide kinderen spelen. Verder ben ik ruim 15 jaar samen met Merlijn de vader van onze kinderen.
Marjolein Vos

Latest posts by Marjolein Vos (see all)

Dit bericht werd geplaatst in De Leukste Lunch door Marjolein Vos . Bookmark de permalink .

Over Marjolein Vos

Mijn naam is Marjolein en ik ben de trotse moeder van Thijmen van 6 en Julia van 9 jaar. Ik werk parttime als receptioniste bij een tandheelkundig centrum. Ik sta graag in de keuken en ben véél te vinden bij de korfbal vereniging waar mijn beide kinderen spelen. Verder ben ik ruim 15 jaar samen met Merlijn de vader van onze kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *