Halloween snacks (ook lekker voor lunch)

31 oktober is het weer Halloween! Een heerlijk griezelfeest. Vooral gevierd in Amerika, maar ook in Nederland steeds bekender met trick of treat tochtjes in de wijk en  Halloween feestjes. Mijn eigen verjaardagsfeestje vier ik de laatste jaren ook in Halloween stijl. Niet te eng hoor. Met 2 kindjes wordt het dan een lieve Halloween. Mijn dochter van 5 vindt het prachtig, verkleed als heks serveert ze de hapjes. De visite moet nog een beetje wennen, maar dit jaar hadden ze ook wat leuks meegenomen, een heksenhoed, duivelshoorntjes, een gekke neus en glitter vleermuisknipjes. Zo waren we allemaal een beetje in stijl.

En de hapjes dus ook. Vorig jaar waren de mummie knakworstjes een grote hit. Dit jaar hadden we er iets minder tijd voor, dus zonder oogjes, maar wel net zo lekker. Ze zijn simpel te maken en erg lekker voor in de overblijftrommel voor een keer. Hoe maak je ze: bladerdeeg ontdooien, in reepjes snijden, om de knakworst wikkelen en in de oven afbakken. Voor de finishing touch, suikeroogjes erop. IMG_2171 We hebben ook gevulde eieren gemaakt met spinnetjes van zwarte olijven. Zoek een lekker recept voor gevulde eieren, vul de eieren en maak het af met een zwarte olijf spin. Olijfjes door midden en ook voor de pootjes, snij je een halve olijf in kleine plakjes. IMG_2168

Wist je dat eieren heel erg gezond zijn? Eieren zijn rijk aan alle essentiële aminozuren. Bovendien zijn ze een bron van biologische, hoogwaardige eiwitten. Eieren bevatten goede stoffen als ijzer, choline, foliumzuur en de vitamines B2, B12, E en D. Ook zijn zwarte olijven iets ‘zoeter’ dan groene olijven en dus kind vriendelijker. Een eitje in de lunchtrommel op zijn tijd is heel gezond! IMG_2169

Helemaal leuk waren de wortelvingers en ook nog eens gezond! De dip is gemaakt op basis van crème fraiche/yoghurt en kruiden, en die kan je zo pittig maken als je zelf wilt. De nagels zijn van amandelschaafsel en geplakt met de dip. Ook erg leuk voor in de lunchtrommel. De dip kan je dan in een klein bakje mee geven. In onze webshop hebben we leuke bakjes hiervoor. Wil je minder dikke vingers, snij dan de wortel over de helft door midden. IMG_2170 En op een echt Halloween feest met een heks als gastvrouw, horen natuurlijk heksenbezems. Een erg simpele snack, en ook zo leuk voor in de lunchtrommel. Ken je die kaas die je uit kan trekken in allerlei slierten. Kinderen vinden dat superleuk. Deze kaasreepjes hebben we voor de bezems gebruikt, en krijg je een leuk bezemeffect mee. De stokjes zijn van zoute pretzels. Voorzichtig in de kaas drukken, want ze breken snel. We hadden verder nog een heerlijke tomatensoep erbij met stokbrood. Vorig jaar hadden we een pompoensoep, ook heerlijk!

Alle Halloween snacks zijn dus prima als leuke snacks voor in de lunch- en overblijftrommel. We doen mee met een Halloween blog hop, voor nog meer leuke Halloween lunch ideeën, hop dan zeker nog even verder en de volgende waar je terecht komt is Jessie van Chaos and confections.

Happy Halloween!

BBF-HalloweenHop-2014 Klik op de button 🙂

Marije Woertman

Marije Woertman

Eigenaar at De leukste lunch
Ik ben een moeder van 2 kinderen. Mijn oudste dochtertje is 6 en een kieskeurige en langzame eter. Op zoek naar tips om haar beter te laten eten, kwam ik al surfend op hele leuke Japanse sites terecht met hele leuke lunches. Meteen uitgetest op dochterlief en het werkte! Eten was ineens geen strijd meer. Ik hoop met mijn blog andere moeders te inspireren!
Marije Woertman
Dit bericht werd geplaatst in Genieten door Marije Woertman . Bookmark de permalink .

Over Marije Woertman

Ik ben een moeder van 2 kinderen. Mijn oudste dochtertje is 6 en een kieskeurige en langzame eter. Op zoek naar tips om haar beter te laten eten, kwam ik al surfend op hele leuke Japanse sites terecht met hele leuke lunches. Meteen uitgetest op dochterlief en het werkte! Eten was ineens geen strijd meer. Ik hoop met mijn blog andere moeders te inspireren!

4 reacties op “Halloween snacks (ook lekker voor lunch)

  1. Pingback: Frisse start in 2015 met de blog Top 3 tag | Mama's eigenwijsjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *