Gezonde tussendoortjes #1 Havermoutmuffins met appel en kaneel

Gezonde tussendoortjes, het blijft voor mij een dingetje. We kopen allemaal wel eens tussendoortjes uit de supermarkt en ook mijn kinderen eten zo nu en dan een koekje uit de winkel. Ik geef toch liever de voorkeur aan zelfgemaakte tussendoortjes, hapjes, snacks of zelfs broodjes. Koken en bakken doe ik graag. Sinds mijn dochter naar de basisschool gaat, maak ik leuke en zo gezond mogelijke lunchtrommels voor haar. Mijn ervaring is dat kinderen hierdoor gevarieerd eten, meer eten dan zij normaal doen, het leuker vinden om dingen te proeven die zij normaal gesproken niet graag eten. Voor slecht etende kinderen kan een gezellige lunchtrommel de oplossing zijn. Je kan eindeloos variëren en het kost écht niet zoveel tijd als het lijkt. Meestal sta ik ’s avonds niet langer dan tien tot vijftien minuten in de keuken om de lunchtrommel van mijn dochter klaar te maken.

gezonde tussendoortje havermout muffin

 

De laatste tijd ben ik mij nog meer aan het verdiepen in de wereld van gezonde, verantwoorde tussendoortjes. Inmiddels heb ik al een hele lange to do lijst met recepten, die ik uit wil proberen. Het eerste recept dat ik uitgekozen heb, is een havermoutmuffin. Deze muffin kan ook prima als tussendoortje gegeten worden. Ideaal voor het tien uurtje, maar ook lekker voor in de lunchtrommel. Ik vond het er ook nog eens super leuk uitzien. Het oog wil ook wat! Mijn oudste twee kinderen vonden het een feestje in de trommel. Niet wetend dat het ook nog eens hartstikke gezond is. Zij hebben de muffin in ieder geval goed gekeurd.  Deze gaan we dus vaker maken. Je kan dit ook prima voor jezelf maken: handig om mee te nemen naar je werk of heerlijk bij een bakje yoghurt met vers fruit!

havermoutmuffin

Ingrediënten:

– 125 gram havermout

– 1 rijpe banaan

– 3 appels

– 2 eieren

– 150 ml (amandel)melk

– 2 eetlepels kaneel

– Een handje walnoten

De havermout, banaan, eieren, melk, kaneel en één appel heb ik met elkaar in de keukenmachine gemengd. Hak de noten grof. De andere twee appels snijd je in kleine stukjes. Dit roer je als laatst door het beslag. Dit kan je het beste met de hand doen. Ik heb zelf flexibele vormpjes gebruikt voor in de oven. Dan krijg je de muffins er makkelijk uit. De muffins moeten ongeveer dertig minuten in de oven op 180 graden. Mijn zoontje is niet zo dol op rozijnen. Maar ik denk dat rozijnen hier ook perfect bij zouden passen. Je kan meer verschillende noten toevoegen of honing als je het wat zoeter wil maken.

gezonde muffin mee naar school

Ik heb één muffin in de mini Yumbox gedaan met twee komkommer-tomaat-zwarte olijf spiesjes en 2 stukjes gekookte broccoli. Ik denk dat het ook heel lekker zou zijn met wat yoghurt en frambozen of aardbeien. Een paar leuke prikkertjes en klaar is je gezonde feest!

Eet Smakelijk,

groetjes Funda

Funda Cakir

Funda Cakir

Hi! Mijn naam is Funda! Ik ben 27 jaar oud, gelukkig getrouwd met mijn beste vriend en mama van drie prachtige kinderen van 6, 4 en 2 jaar. Stil zitten? Nee, dat is echt niets voor mij. Ik zit vol met energie en heb altijd genoeg inspiratie om met nieuwe ideeën te komen en mijzelf bezig te houden. Met minder neem ik dan ook geen genoegen. Ik ben een enorme prater en denker vol met verhalen. Het liefst sta ik in de keuken om te koken en bakken en mijn rust vind ik in het lezen van boeken of schrijven van blogs. Voeding is heel belangrijk binnen ons gezin. Dit is ook de reden dat jullie veel zullen lezen over gezonde voeding die ik voor mijn kinderen maak. De Leukste Lunch is naar mijn mening de beste plek om mijn verhalen hierover te delen met anderen. Ik heb er heel veel zin in en kijk uit naar jullie reacties!
Funda Cakir

Latest posts by Funda Cakir (see all)

Dit bericht werd geplaatst in De Leukste Lunch door Funda Cakir . Bookmark de permalink .

Over Funda Cakir

Hi! Mijn naam is Funda! Ik ben 27 jaar oud, gelukkig getrouwd met mijn beste vriend en mama van drie prachtige kinderen van 6, 4 en 2 jaar. Stil zitten? Nee, dat is echt niets voor mij. Ik zit vol met energie en heb altijd genoeg inspiratie om met nieuwe ideeën te komen en mijzelf bezig te houden. Met minder neem ik dan ook geen genoegen. Ik ben een enorme prater en denker vol met verhalen. Het liefst sta ik in de keuken om te koken en bakken en mijn rust vind ik in het lezen van boeken of schrijven van blogs. Voeding is heel belangrijk binnen ons gezin. Dit is ook de reden dat jullie veel zullen lezen over gezonde voeding die ik voor mijn kinderen maak. De Leukste Lunch is naar mijn mening de beste plek om mijn verhalen hierover te delen met anderen. Ik heb er heel veel zin in en kijk uit naar jullie reacties!

3 reacties op “Gezonde tussendoortjes #1 Havermoutmuffins met appel en kaneel

  1. Pingback: 6 tips om rekenen leuk en lekker te makenDe leukste lunch

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *