DIY: 4 x carnaval maskers maken

DIY: 4 x carnaval maskers maken

Vandaag gaan we met de kids naar de carnavalsoptocht in Lemelerveld. Hier in Twente en Saland wordt ook carnaval gevierd. Misschien niet zo uitbundig als in Brabant en Limburg, maar toch echt met heus indrukwekkende praalwagens. Hele buurtgemeen-schappen zijn al maanden bezig om de mooiste praalwagen van het dorp te maken. Ik ben heel erg benieuwd welke wagens er dit jaar voorbij komen.

carnaval2Mijn dochter is ook helemaal gek op verkleden. Er gaat bijna geen dag voorbij of ze is ,uit school, al verkleed als prinses, elfje, danseres en sinds kort als verpleegster. Ze vond het verpleegster pak zelf in het reclamekrantje van de Kruidvat. De volgende dag moesten we natuurlijk ook meteen naar de Kruidvat om het verpleegster pak te kopen van haar eigen geld.carnaval

Niet elk kind vindt verkleden even leuk. Maar met een masker op, ben je ook al een beetje verkleed. En meestal vinden kinderen dat wel leuk en helemaal als ze zelf gemaakt zijn natuurlijk. Op pinterest heb ik gezocht op ‘carnaval maskers maken’ en vond een paar hele leuke. Hier komen ze:

DIY: 4 x carnaval maskers maken

1. Een kikker masker van een kartonnen bord. Erg leuke tutorial!

2. Van eierdozen kan je zoveel leuke dingen maken! Zo ook deze vogel maskers.
Hier en hier vind je ook nog leuke voorbeelden gemaakt van eierdozen.

3. De dieren maskers zijn leuk om te maken met peuters. Deze zijn ook gemaakt van kartonnen bordjes. Deze maskers zijn ook minder eng om op te hebben, omdat ze hun eigen gezicht erdoor kunnen steken.

4. Deze brillen zijn ook erg leuk bedacht. En voor kinderen die liever helemaal geen maskers op willen hebben, is een bril nog minder eng. Erg leuk om gebruik te maken van afvalmateriaal. Dat wordt Danoontjes eten!

Vindt jouw kind het leuk om te verkleden of toch liever een masker?

 

Marije Woertman

Marije Woertman

Eigenaar at De leukste lunch
Ik ben een moeder van 2 kinderen. Mijn oudste dochtertje is 6 en een kieskeurige en langzame eter. Op zoek naar tips om haar beter te laten eten, kwam ik al surfend op hele leuke Japanse sites terecht met hele leuke lunches. Meteen uitgetest op dochterlief en het werkte! Eten was ineens geen strijd meer. Ik hoop met mijn blog andere moeders te inspireren!
Marije Woertman

1 reactie op “DIY: 4 x carnaval maskers maken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *