Bento basis tools

Boterham uitstekers

Boterham uitstekers zijn er in alle vormen en maten. Ik gebruikĀ uitstekers die speciaal zijn gemaakt voor boterhammen. Maar ook koekjes uitstekers zijn erg handig voor het uitsteken van brood. Mijn favoriete boterham uitstekers zijn de Funbites, Lunch Punch cutters en de Comfort Grip van Wilton.

Uitstekers voor ham, kaas, groente en fruit

Deze uitstekers zijn erg handig voor het uitsteken van ham, kaas, groente en fruit. Hiermee kan je je boterhammen decoreren in de meeste leuke lunches. Mijn favorieten zijn de uitstekers waarmee je gezichten kan maken en deze Kawaii uitstekers met een hart, beer, boom, en huis. Ik kan met elk lunchthema met deze uitstekers uit de voeten en gebruik ze graag met fruit, komkommer en wortel.

silliconen bakjes lunch

Silliconen, of plastic bakjes

Waarom zijn die handig? Niet elke lunchtrommel heeft vakken. Met deze bakjes kan je bijvoorbeeld stukjes kaas, pretzels, rozijntjes, druiven of noem maar op mooi verdelen in de trommel. en zorg je dat vochtig eten gescheiden blijft van droog eten. Het voordeel van silliconen bakjes is dat ze makkelijk vormen tussen de andere lunch items. Bakjes met deksels zijn handig voor yoghurt, dipsauzen of bijv. rozijntjes.

Kawaii picks bento

Prikkers

Prikkers zijn vooral leuk en maken je lunchtrommel soms net even af, of als je even geen inspiratie of tijd hebt voor een uitgebreide lunch dan fleuren prikkers je lunch helemaal op. Maar daarnaast zijn ze ook nog eens handig! Je kan er bijvoorbeeld meerdere druiven of olijven aan prikken zodat ze bij elkaar blijven, met een prikker pakt het makkelijker uit de trommel en je krijgt geen vieze vingers bijvoorbeeld bij een mini gehaktballetje. Ik gebruik ze in bijna elke lunchtrommel!

saus flesjes

Sausflesjes

Sausflesje zijn handig voor dressings. Als je een salade hebt als lunch kan je met deze flesjes makkelijk de dressing er later over heen doen. Maar ze zijn ook handig voor bijvoorbeeld honing of jam. Als je vantevoren honing op brood doet dan wordt het vaak zo’n kleffe bedoening. In deze flesjes kan je de honing apart mee nemen en dus later op je boterham smeren!

Marije Woertman

Marije Woertman

Eigenaar at De leukste lunch
Ik ben een moeder van 2 kinderen. Mijn oudste dochtertje is 6 en een kieskeurige en langzame eter. Op zoek naar tips om haar beter te laten eten, kwam ik al surfend op hele leuke Japanse sites terecht met hele leuke lunches. Meteen uitgetest op dochterlief en het werkte! Eten was ineens geen strijd meer. Ik hoop met mijn blog andere moeders te inspireren!
Marije Woertman

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *