Hoe overleef ik het Paasontbijt?

Geplaatst in De Leukste Lunch

Hatsjoe! De lente zit weer in de lucht! Een heerlijke tijd waarin de bloemen bloeien en het weer langer licht is. Ik vind het paasfeest altijd een geweldig begin van de lente. Het nieuwe leven staat ten slotte toch centraal tijdens deze dagen. Lekker eten met familie is voor mij iets wat echt bij de paasdagen hoort. Ik doe mijn best om ieder jaar weer iets anders op tafel te zetten. Daarom heb ik voor jullie wat tips om een egg-celente paasbrunch op tafel te zetten.

4 tips voor hoe overleef ik het paasontbijt

Lees verder

De leukste tips voor een geslaagd paasontbijt op school

Geplaatst in De Leukste Lunch,Feestdagen

Pasen ontbijt tips school De Leukste Lunch paasontbijt
Al wekenlang ben ik op zoek naar de leukste uitstekers en prikkers om voor de klasgenootjes van onze tweeling een lekker en gezond paasontbijt te maken. Onze dame en heer gaan naar een christelijke basisschool en daar wordt vooral de nadruk gelegd op het delen van eten en de samenhorigheid. Laten we eerlijk zijn: het is best lastig inschatten hoeveel andere kinderen eten en je wil zeker niet te kort hebben. Hierbij mijn beste tips om een leuk paasontbijt mee te geven naar school.

Lees verder

Gezonde tussendoortjes #1 Havermoutmuffins met appel en kaneel

Geplaatst in De Leukste Lunch

Gezonde tussendoortjes, het blijft voor mij een dingetje. We kopen allemaal wel eens tussendoortjes uit de supermarkt en ook mijn kinderen eten zo nu en dan een koekje uit de winkel. Ik geef toch liever de voorkeur aan zelfgemaakte tussendoortjes, hapjes, snacks of zelfs broodjes. Koken en bakken doe ik graag. Sinds mijn dochter naar de basisschool gaat, maak ik leuke en zo gezond mogelijke lunchtrommels voor haar. Mijn ervaring is dat kinderen hierdoor gevarieerd eten, meer eten dan zij normaal doen, het leuker vinden om dingen te proeven die zij normaal gesproken niet graag eten. Voor slecht etende kinderen kan een gezellige lunchtrommel de oplossing zijn. Je kan eindeloos variëren en het kost écht niet zoveel tijd als het lijkt. Meestal sta ik ’s avonds niet langer dan tien tot vijftien minuten in de keuken om de lunchtrommel van mijn dochter klaar te maken.

gezonde tussendoortje havermout muffin

 

Lees verder

Ben jij ook klaar voor grapjes in de broodtrommel?!

Geplaatst in De Leukste Lunch

Je moet weer goed op je hoede zijn. Het is bijna 1 april: grapjes dag! Als je kind wat ouder is, dan weten ze wel wat grapjes dag inhoudt.

Altijd leuk om papa en/of mama te plagen met een oude klassieker zoals: Je veter zit los! Wat een lol hebben ze dan als we ook nog eens echt naar onze schoenen gaan kijken (met ritssluiting natuurlijk).

Ook in de lunchtrommel kan je volop grapjes maken. Helaas valt 1 april dit jaar op zaterdag en is het geen schooldag. Begin dus alvast deze week. En wie weet, neemt je kind revanche op 1 April.

lunchtrommel briefjes en grapjes

 

Lees verder